fbpx

Rsult laat de regie van marketing aan Klikss

28 april 2020
Posted in Referentie
28 april 2020 Mayke van Gerven

Rsult IT BV is in maart 2016 opgericht. Geen startup meer maar wel een jong en actief bewegend bedrijf. Rsult is een bedrijf met locaties in Waalre bij Eindhoven, Groningen, Dublin en Londen. De business is per land gelijk, echter vanuit een andere go-to-market strategie. De diensten die Rsult biedt zijn vooral gericht op automatisering van financiële bedrijfsprocessen. Zij zorgen ervoor dat de juiste systemen afgestemd zijn op de bedrijfsprocessen met eventueel een totaaloverzicht in de vorm van een managementrapportage. Recentelijk hebben zij daarnaast verder geïnvesteerd in uitbreiding op het gebied van Netsuite (ERP) implementaties en beheer.

Meer structuur in marketingactiviteiten

De eerste jaren maakten wij flinke stappen en hebben daardoor ons team uit kunnen breiden, zegt John Schrijvers, CEO van Rsult. Zij realiseerde zich dat marketing belangrijk werd om hun business te laten groeien. John: “Ons sales en marketingproces bestond voor een deel uit ad-hoc-acties. We hadden behoefte aan meer structuur. Concreet hadden we de vraag hoe we onze commerciële acties in lijn kunnen brengen met onze financiële doelstellingen.” Voor ons was het belangrijk dat een marketingbedrijf ons echt kent, betrokken is en de regie kan voeren. Dat vonden we bij Klikss”, aldus John. Omdat de onderneming de new business-activiteiten verder wilde vergroten, besloten ze Klikss te vragen voor extra ondersteuning op basis van een afgesproken aantal uren in de maand.

De opdracht

Klikss heeft het proces van leadgeneratie kritisch bekeken (sales en marketing) en is met een online strategie aan de slag gegaan. “Ze hebben zich verdiept in ons bedrijf en kwamen al snel met adviezen ten aanzien van onze website. Zoals aanpassing van website teksten en artikelen. En zelfs een andere structuur van de website”, zegt John blij. Klikss heeft geholpen met het neerzetten van een online marketingstrategie en samen met Rsult is er een stevig fundament gebouwd, waar Rsult al hun online marketingactiviteiten aan op kan hangen.

Leadgeneratie tool: SharpSpring

Daarnaast heeft Klikss SharpSpring geïmplementeerd. Dit is een sales- en marketing platform waarin je alle sales- en marketingactiviteiten vastlegt, uitvoert en meet. “Met de gemeten resultaten heeft Klikss verbeteringen voorgesteld en uitgewerkt. Daarnaast heeft Klikss naast de regie ook mede de aansturing van ons interne marketing team voor hun rekening genomen. Wij hebben ze dan ook steeds meer de vrije hand gegeven. En konden wij ons focussen op waar wij goed in zijn”, aldus John.

Praktische samenwerking

“Het CRM-systeem in SharpSpring heeft ons enorm geholpen om bijvoorbeeld te bepalen hoeveel leads we moeten hebben om uiteindelijk onze verkoopplannen te realiseren. Wij hebben ondervonden dat Klikss niet alleen verfrissende ideeën heeft maar ook flexibel is in de uitvoering”, aldus John.

Kracht van Klikss

“Waar wij dachten dat we dit allemaal wel zelf zouden kunnen, hebben we gezien dat Klikss dat uitstekend invult. We zijn dan ook meer dan tevreden. De toegevoegde waarde van Klikss is de zelfstandigheid, kennis van zaken en voeren van de regie maar vooral ook dat ze zich verdiepen in ons bedrijf en waar wij voor staan. En dat vertalen naar de juiste boodschap. Dat is marketing!”