fbpx

Lead identificatie

Lead identificatie van anonieme bezoekers

Potentiële klanten zoeken zelf naar informatie. En daardoor bestaat de kans dat je als leverancier afvalt, zonder dat je de kans hebt gehad om in gesprek te komen met die lead. Maar gelukkig kunnen lead identificatie tools hier uitkomst bieden.

Hoe werkt het?

Iedereen die je website bezoekt laat een spoor van digitale informatie achter, zoals het IP-adres of een cookie. Met behulp van openbare gegevens over het IP-adres achterhaalt de software welk bedrijf de eigenaar hiervan is. Zo zie je bijvoorbeeld welk bedrijf interesse heeft getoond in specifieke producten of diensten. Maar je kunt niet zien wie er precies op de website gekeken heeft.

Welke informatie levert een lead identificatietool?

Over het algemeen haal je uit elke tool in ieder geval onderstaande gegevens:

  • Bedrijfsnaam
  • Hoeveel bezoekers en sessies
  • Bezochte pagina’s, duur en tijdstippen
  • Bron van bezoeker (organisch, direct, etc.)

Nu je de lijst van bezoekende bedrijven hebt, is de volgende stap het handmatig of automatisch filteren, segmenteren en kwalificeren door middel van lead scoring. Het resultaat is een lijst van bedrijven waarvan je weet dat ze zich aan het oriënteren zijn. Ofwel bedrijven dus die zich nog in het anonieme oriëntatieproces bevinden.

Resultaat

Hierdoor krijg je dus de kans om niet alleen het percentage anonieme bezoekers omlaag te brengen, maar ook nog eens interessante leads te identificeren. Uit dit alles blijkt dat dit dus waardevolle informatie is. Bovendien een mooie manier om meer uit je online marketing inzet te halen en je budget daarmee efficiënter te besteden.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

  • Wij richten de Lead Identificatie Software zo voor je in.
  • Tijdens een sessie leren we je hoe je de tool effectief gebruikt.
  • Wij zorgen ervoor dat de Lead Identificatie tool aansluit op jouw Marketing Automation tool. Op deze manier creëer je een succesvolle lead generatie machine.

Aan de slag met Lead Identificatie?

Ben je overtuigd en wil je snel aan de slag?
Probeer een maand gratis! Of neem contact met ons op!